Download eenvoudig al je favoriete muziekbestanden met een mp3 converter

Tegenwoordig zijn er niet meer zo heel veel manieren om gratis muziek te downloaden van het internet. Dit komt doordat sinds 2014 naast het verspreiden van illegaal verkregen muziek ook het downloaden ervan illegaal is geworden. Echter blijven veel mensen nog altijd proberen gratis muziek te downloaden. Wanneer je ervoor kiest om gratis muziek te blijven downloaden, dan is het aan te raden dit op een zo’n veilig mogelijke manier te doen, zodat er niet per ongeluk virussen of andere malware gedownload wordt. Tegenwoordig is het vooralsnog de veiligste manier om via YouTube jouw favoriete muziek te converteren naar mp3 bestanden zodat je ze eenvoudig via je telefoon, computer of tablet kunt terugluisteren. 

Muziek MP3 converter

Is muziek converteren via YouTube legaal?

Wanneer je ervoor kiest om muziek van populaire artiesten te downloaden via YouTube met een mp3 converter, is dit officieel veelal niet legaal. Wat er gebeurt wanneer je dit toepast voor het downloaden van bestanden van YouTube, is dat de video en het geluidsbestand van elkaar gescheiden worden. De converter zet vervolgens het geluidsbestand om naar een mp3-formaat, wat vervolgens eenvoudig op je computer, tablet of telefoon kan worden opgeslagen. Officieel is het downloaden van dit geconverteerde mp3 bestand naar een apparaat net zo illegaal als het gratis muziek downloaden via het internet, maar wanneer je alleen voor eigen gebruik en met mate muziekbestanden converteert en opslaat, is de kans erg minimaal dat je hiervoor een boete zal ontvangen. Officieel is dit dus niet legaal, maar er zijn talloze mp3-converters beschikbaar op het internet om deze handeling uit te kunnen voeren. Tegenwoordig is dit dan ook nog steeds mogelijk, maar in de toekomst zou het zo kunnen zijn dat dit niet meer zal werken. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren doordat een rechtelijke macht zal bepalen dat mp3-converter software of webapplicatie’s niet meer beschikbaar gesteld mag worden.

Youtube video’s kun je dus converteren naar een mp3. Zodat je de video’s van Youtube op je telefoon en of ander apparaat kunt afspelen. Converteer Youtube naar mp3 en sla het bestand op in de cloud bijvoorbeeld. Zodat je het mp3 bestand op een ander apparaat gemakkelijk kan openen en afspelen.

Heb je software nodig om online bestanden naar mp3 te kunnen converteren?

Je hebt geen aparte software nodig om bijvoorbeeld muziek via YouTube te kunnen downloaden, maar deze bestaat wel. Er worden veel webapplicaties geboden die videobestanden omzetten naar mp3bestand. Deze webapplicaties zijn in een webpagina ingebouwd en om hiervan gebruik te maken heb je alleen een link nodig die naar een desbetreffende site verwijst. Een voorbeeld van een online mp3 converter is: https://2conv.com/nl. Hiermee muziek converteren is vrij eenvoudig en werkt voor vrijwel alle beschikbare mp3-converters ongeveer hetzelfde. In enkele stappen heb je jouw favoriete muziek van YouTube op je computer staan. 

Hoe gaat muziek converteren in zijn werk?

Muziek van YouTube converteren naar mp3bestanden gaat via webapplicaties altijd ongeveer via dezelfde procedure. Eerst dien je op YouTube je naar je gewenste muziekvideo te zoeken. Dan selecteer je de muziekvideo in de zoekresultaten. Om de kwaliteit te controleren, is het aan te raden eerst naar het geselecteerde nummer te luisteren. Daarna kun je in de adresbalk van je browser de volledige URL selecteren en kopiëren. Daarna plak je de gekopieerde link in de invoerbalk van de gekozen webapplicatie in. Doorgaans wordt er bij de invoerbalk iets dergelijks gemeld als: voer de video link in. De YouTube URL verschijnt vervolgens in de invoerbalk. Je kunt dan vaak het gewenste formaat selecteren waarin je het bestand wenst te converteren. Om muziek te downloaden staat dit normaal gesproken standaard op mp3 ingesteld. Daarna druk je op de converteer knop die wordt weergegeven. Het converteerproces zal dan starten waarop je exact kunt volgen hoever het converteren vordert. Wanneer het proces voltooid is, wordt de bestandsnaam met artiest en titelnummer weergegeven waarop je kunt klikken op download. Hiermee download je het geconverteerde mp3 bestand naar je apparaat.

Je geconverteerde mp3 bestanden bewaren

De muziekbestanden die je via de online mp3-converter download, worden doorgaans automatisch in de map ‘downloads’ opgeslagen. Het is aan te raden om je gedownloade mp3-bestanden in een daarvoor bestemde muziekmap te verzamelen en te bewaren. Zo kun je altijd eenvoudig je muziek weer terugvinden. Er bestaan verschillende programma’s waarmee je je gedownloade mp3-bestanden eenvoudig op je computer kunt afspelen zoals iTunes en Windows Media Player. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je muziek op een usb-stick te zetten, zodat je je muziek in een autoradio bijvoorbeeld ook af kunt spelen. Veel moderne apparaten beschikken tegenwoordig over een usb-aansluiting waarop je je usb stick met de door jouw gekozen muziek kunt aansluiten en laten afspelen. Daarnaast kun je je gedownloade muziek ook op je smartphone, tablet of iPod zetten. Deze mogelijkheden maken het gratis downloaden en converteren van muziek via YouTube een aantrekkelijke optie. Wanneer je er daarentegen voor  kiest om muziek via internet te kopen ben je echter wel zeker gegarandeerd van een hoge geluidskwaliteit. 

MP3 converter
Youtube to mp3

Welke mp3-converters zijn het best?

Soms kom je een liedje tegen op YouTube wat je wel grijs zou kunnen draaien. Om het gebruik van data te beperken is het dan handig wanneer je ook naar dit nummer kan luisteren wanneer je niet met internet verbonden bent. Zo kun je er voor kiezen om het bestand handmatig te converteren en te downloaden in een mp3 bestand. Zo kun je je muziek bijvoorbeeld handig op een smartphone zetten en er naar luisteren zonder dat je met het internet verbonden hoeft te zijn. Maar wat zijn de beste mp3-converters die beschikbaar zijn op het internet?

mp3-converteren met YTMP3.CC

Deze online converter is eenvoudig te bereiken via: https://ytmp3.cc/en6. Dit is een erg simpele en eenvoudig te bedienen converter zonder dat je overdonderd wordt met mogelijkheden en opties. Naast de eenvoudige weergave van de applicatie werkt het ook nog eens verassend simpel. Wanneer je een videobestand hebt waar je graag offline naar zou willen kunnen luisteren kopieer je alleen de URL in de balk. De website zet dan alles om en je muziekbestand wordt automatisch opgeslagen.

Converteer mp3 met Converto

Wanneer je toch iets meer mogelijkheden behoeft bij het converteren van jouw favoriete muziek, dan kun je Converto overwegen: https://www.converto.io/en. Ook op deze website hoef je slechts de desbetreffende URL in de balk te kopiëren. Daarnaast heb je de keuze om de YouTube video te converteren naar een mp3 of een mp4 bestand. Zo kun je er ook voor kiezen om er een offline videobestand ervan te maken. Daarnaast is het zo dat op deze website niet te veel reclames en advertenties verschijnen, waardoor je de converter eenvoudig kunt blijven gebruiken. 

Converteren met ClipGrab

Wanneer je liever geen webapplicatie gebruikt, maar liever een programma op je computer hebt om video’s mee te kunnen converteren, dan kun je aan ClipGrab denken: https://clipgrab.org/. Wanneer je deze software download, vergeet dan niet de installatie van de Opera browser uit te vinken die erbij gebundeld is. Wanneer je dit programma hebt geïnstalleerd, dan staat de converter automatisch ingesteld om van video naar MP3 te converteren en kun je eenvoudig links toevoegen om om te zetten. Het leuke aan dit programma is dat je via de zoekbalk eenvoudig kunt zoeken naar video’s die je mogelijk ook interessant vindt. Wanneer je op deze manier video’s zoekt, hoef je ook geen links meer te kopiëren. 

“Waar let je op bij het kiezen van een tool om je mp3 te converteren?

Bij het kiezen van een geschikte converter is het aan te raden om een platform te kiezen waarbij je zoekopdrachten en downloads anoniem zijn. Hierbij worden alle gegevens gecodeerd en worden er geen bestanden of geschiedenis opgeslagen in een database. Daarnaast is het aan te raden om te letten op of je onbeperkt bestanden kunt converteren zonder dat je last krijgt van commercials en advertenties en of er een snelle service wordt geboden bij het converteren van de video’s.